Συνοδεύει άριστα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών καθώς και σαλάτες( πράσινες , χωριάτικη με φέτα κ.λ.π.) . Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς.
Ποικιλία
Sauvignon blanc 100%
Περιοχή προέλευσης
Ηλεία – Πελοπόννησος
Alc. vol
12,5%
Έδαφος
Αμμοπυλώδες
Γευστικά χαρακτηριστικά
Ταίριασμα με φαγητό
Συνοδεύει άριστα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών καθώς και σαλάτες( πράσινες , χωριάτικη με φέτα κ.λ.π.) . Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς.
Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης
ΧΑΛΚΙΝΟ
2021
Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης
ΧΑΛΚΙΝΟ
2020
Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα
Ο μελωδός παράγεται σε ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι δυο εκταρίων το οποίο μας έδωσε την πρώτη παραγωγή του το 2021. Ο συγκεκριμένος αμπελώνας βρίσκεται 200 m από την θάλασσα έχει επιλεγεί εξαιτίας του ιδιαίτερου μικροκλίματος του. Η θαλάσσια αύρα του Ιονίου χαμηλώνει κατά πολύ τις μέγιστες θερμοκρασίες τον Αύγουστο τον μήνα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, εξαιτίας αυτού παρατείνεται η παραμονή των σταφυλιών στο πρέμνο με σκοπό την παραγωγή πιο αρωματικών κρασιών. Το έδαφος Είναι αμμοπηλώδες σε αμμώδες υπέδαφος , μέτρια γόνιμο και με δυνατότητα συγκρατήσεις της απαραίτητης υγρασίας χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν στην ποικιλία Sauvignon Blanc .Το κλάδεμα γίνεται σε διαμόρφωση αμολητών και πολύ προσεκτικά ώστε να έχουμε μία ισορροπημένη παραγωγή.
Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο
Όταν πρέπει να οινοποιήσεις ένα τόσο ευαίσθητο σταφύλι όπως το Sauvignon Blanc πρέπει να χρησιμοποιήσεις οινοποιητικές μεθόδους οι οποίες εξασφαλίζουν την λιγότερη δυνατή οξείδωση. Η αποφυγή της οξείδωσης είναι απαραίτητη ώστε να προφυλαχτούν οι πρόδρομες ενώσεις οι οποίες κατά την ζύμωση θα μας δώσουν της θειόλες , τις έντονα αρωματικές ενώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για το χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ της ποικιλίας. Υπό αυτό το πρίσμα το σταφύλι μας αφού έρθει στο οινοποιείο , ελάχιστο χρόνο μετά τον τρύγο και προστατευμένο με κατάλληλα αντιοξειδωτικά, πιέζεται ελαφρά σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να πάρουμε το πολύτιμο γλεύκος. Ακολουθεί 24h στατική απολάσπωση .Η ζύμωση πραγματοποιείται με την βοήθεια δύο διαφορετικών ειδών ζυμομηκήτων με σκοπό να πάρουμε τα απαραίτητα και χαρακτηριστικά δευτερογενή αρώματα του Sauvignon Blanc. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται τμηματικά όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε ο καταναλωτής να απολαύσει ένα χαρακτηριστικό Sauvignon Blanc με έντονα αρώματα τροπικών φρούτων.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Εσοδείας
2021
2020
2019
Εσοδείας
2021
Ποικιλία :Sauvignon blanc 100 %
Έδαφος : Πυλοαμμώδες σε υπέδαφος αμμώδες .
Οξύτητα : 7,5 g/lit
Αλκοόλ : 12 %
Υπολ. Σάκχαρα : 0,8 gr/lit
Δυνατότητα Παλαίωσης : Φρέσκο αρωματικό κρασί , συνίσταται να καταναλώνεται άμεσα