Βιδιανό

 
 Ποικιλία

Βιδιανό 100%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

 Ποικιλία

Βιδιανό 100%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

 

Το Βιδιανό είναι μια λευκή γηγενής ποικιλία της Κρήτης η οποία ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης . Το Βιδιανό θεωρούμε ότι είναι μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα  με ιδιαίτερη δυναμική που μπορεί να εμφανίσει πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα ανάλογα με την οινοποίηση και την περιοχή του αμπελώνα . Ο αμπελώνας του οινοποιείου μας  έδωσε την πρώτη του παραγωγή το 2022 μιας και το ΒΙΔΙΑΝΟ είναι μια νεοεισερχόμενη ποικιλία στην Πελοπόννησο .Το Βιδιανό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ως αναφορά την καλλιέργεια  αρκεί να ελεγχθεί  η προδιάθεση του για υψηλές αποδόσεις . Καταφέραμε να ισορροπήσουμε την παραγωγή προς όφελος της ποιότητας διαλέγοντας αμπελοτόπι με έδαφος πτωχό τέλειας αποστράγγισης  πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο.

ΒΙΔΙΑΝΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΔΟΣ

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

Η οινοποίηση έχει πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου  σε Γαλλικά  δρύινα βαρέλια (33% καινούρια) με παραμονή στις οινολάσπες για διάστημα πέντε μηνών πριν την εμφιάλωση. Σκοπός τις συγκεκριμένης προσέγγισης είναι το αρμονικό «πάντρεμα» της δρυός με τον ποικιλιακό χαρακτήρα του Βιδιανού . Η προσέγγιση μας συμπληρώνει και αναδεικνύει τον χαρακτήρα της ποικιλίας πλουτίζοντας υφή και την γευστική παλέτα .

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Previous
Next