Ο μελωδός ροδίτης είναι η διαφορετική εκδοχή μας για μιας από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες τόσο της περιοχής μας αλλά και γενικά του ελληνικού αμπελοοινικού χάρτη. Την πρώτη ύλη την προμηθευόμαστε από συνεργαζόμενους μικρούς παραγωγούς της ημιορεινής και ορεινής Ηλείας. Κυρία χαρακτηριστικά των αμπελώνων είναι η μικρή στρεμματική απόδοση, η μη άρδευση τους και το ισορροπημένο φυλλικό τοίχωμα. Η όψιμη συγκομιδή των ορεινών αμπελιών η οποία γίνεται στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη μας δίνουν άριστης ποιότητας σταφύλια με υψηλό αρωματικό φορτίο.
Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο
Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά το χρόνο συγκομιδής των σταφυλιών και η άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας τους . Η πίεση στο πιεστήριο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά από πειραματισμό με διάφορες ζύμες έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα φρουτώδη αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών και ανθών και η δροσιστική οξύτητα καθιστούν τον Μελωδό ροδίτη πρωταγωνιστή σε κάθε γεύμα, είτε πρόκειται για κρέας, ψάρι, τυριά, σαλάτες, κα.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Εσοδεία
2021
Εσοδεία
2021
Ποικιλία : Ροδίτης
Έδαφος: αμμοαργιλώδες σε υπέδαφος αμμώδες .
Οξύτητα : 6,1 g/lit
Αλκοόλ : 12 %
Υπολ. Σάκχαρα : 0,8 gr/lit
Δυνατότητα Παλαίωσης : Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα δεν συνίσταται για παλαίωση .