Μελωδός Ροδίτης

 
 Ποικιλία

Ροδίτης 100%   

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

12%

Έδαφος

Αμμοαργιλώδες

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

 Ποικιλία

Cabernet 70%  Αγιοργίτικο 30%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

     

Ο μελωδός ροδίτης είναι η διαφορετική εκδοχή μας για μιας από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες τόσο της περιοχής μας αλλά και γενικά του ελληνικού αμπελοοινικού  χάρτη. Την πρώτη ύλη την προμηθευόμαστε από συνεργαζόμενους μικρούς παραγωγούς της ημιορεινής και ορεινής Ηλείας. Κυρία χαρακτηριστικά των αμπελώνων είναι η μικρή στρεμματική απόδοση, η μη άρδευση τους και το ισορροπημένο φυλλικό τοίχωμα.  Η όψιμη συγκομιδή των ορεινών αμπελιών η οποία γίνεται στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη μας δίνουν άριστης ποιότητας σταφύλια με υψηλό αρωματικό φορτίο.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΔΟΣ

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά το χρόνο συγκομιδής των σταφυλιών και η άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας τους . Η πίεση στο πιεστήριο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε  χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά από πειραματισμό με διάφορες ζύμες έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο συνδυασμό ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα  φρουτώδη αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών και ανθών  και  η δροσιστική οξύτητα καθιστούν τον Μελωδό ροδίτη πρωταγωνιστή σε κάθε γεύμα, είτε πρόκειται για κρέας, ψάρι, τυριά, σαλάτες, κα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Previous
Next