aura

 
 Ποικιλία

Rοδίτης 70%  Sauvignon blanc 30%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

12%

Έδαφος

Αργιλώδες

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

 Ποικιλία

Rοδίτης 70%  Sauvignon blanc 30%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

12%

Έδαφος

Αργιλώδες

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

        H aura είναι η οικονομική πρόταση του οινοποιείου μας χωρίς όμως καμία έκπτωση στην ποιότητα .
Η aura είναι ένα φρουτώδες δροσιστικό λευκό κρασί με τραγανή οξύτητα .
Για την παραγωγή της χρησιμοποιήσαμε δύο ποικιλίες λευκών κρασιών, μία γηγενή τον Ροδίτη «αλεπού» και μία διεθνή Sauvignon blanc .
Ο ροδίτης προέρχεται αποκλειστικά από επιλεγμένους ημιορεινούς αμπελώνες της περιοχής μας και συγκεκριμένα από μη αρδευόμενα αργιλώδη εδάφη με χαμηλή γονιμότητα
ώστε να ελεγχθεί η προδιάθεση της ποικιλίας για υψηλές παραγωγές.
Το Sauvignon blanc προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος οι οποίοι καλλιεργούνται ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας.
Το αποτέλεσμα είναι πρώτη ύλη άριστης ποιότητας.  

Σταφύλι Ροδίτης αλεπού
KONSTANTINOPOULOS WINERY

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

Οι δυο ποικιλίες οινοποιούνται ανεξάρτητα ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο οινοποίησης .
Μετά την Συγκομιδή ακολουθεί αποβοστρύχωση έκθλιψη των ραγών και ήπια πίεση σε πνευματικό πιεστήριο. Η απολάσπωση και η ζύμωση γίνονται σε ανοξείδωτους οινοποιητές
σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να αποκτήσει το κρασί έντονα φρουτώδη αρώματα .
Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης διαχωρίζεται από τις οινολάσπες φιλτράρεται και εμφιαλώνεται .
Στην σειρά aura χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βιδωτά πτώματα αλουμινίου αντί για φελλό με σκοπό να έχουμε την λιγότερο δυνατή έκθεση του κρασιού
στο οξυγόνο με σκοπό να διατηρήσουμε τoν φρουτώδη χαρακτήρα των κρασιών .

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Previous
Next