Μελωδός Sauvignon Blanc

 
 Ποικιλία

Sauvignon blanc  100%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

12,5%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

 Υψηλή οξύτητα ,  έντονα αρωματικό   με νότες από φρούτα του πάθους , γκρέιπφρουτ και κίτρου.

Ταίριασμα με φαγητό              

             Συνοδεύει άριστα πιάτα θαλασσινών και  ψαρικών καθώς και σαλάτες(  πράσινες , χωριάτικη με φέτα κ.λ.π.) . Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς.

 Ποικιλία

Sauvignon blanc  100%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

12,5%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

        Υψηλή οξύτητα ,  έντονα αρωματικό   με νότες από φρούτα του πάθους , γκρέιπφρουτ και κίτρου.

Ταίριασμα με φαγητό              

             Συνοδεύει άριστα πιάτα θαλασσινών και  ψαρικών καθώς και σαλάτες(  πράσινες , χωριάτικη με φέτα κ.λ.π.) . Σερβίρεται στους 8-10 βαθμούς.

Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης 

ΧΡΥΣΟ

95/100

2022

Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης 

ΧΑΛΚΙΝΟ

2020

Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης 

ΧΑΛΚΙΝΟ

2021

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

       

          Ο μελωδός παράγεται σε ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι δυο εκταρίων το οποίο μας έδωσε την πρώτη παραγωγή του το 2021. Ο συγκεκριμένος αμπελώνας βρίσκεται 200 m από την θάλασσα έχει επιλεγεί εξαιτίας του ιδιαίτερου μικροκλίματος του. Η θαλάσσια αύρα  του Ιονίου χαμηλώνει κατά πολύ τις μέγιστες θερμοκρασίες τον Αύγουστο τον μήνα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, εξαιτίας αυτού παρατείνεται η παραμονή των σταφυλιών στο πρέμνο  με σκοπό την παραγωγή πιο αρωματικών κρασιών. Το έδαφος Είναι αμμοπηλώδες σε αμμώδες υπέδαφος ,  μέτρια γόνιμο και με δυνατότητα  συγκρατήσεις της απαραίτητης υγρασίας  χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν στην ποικιλία Sauvignon Blanc .Το κλάδεμα γίνεται σε διαμόρφωση αμολητών και πολύ προσεκτικά ώστε να έχουμε μία ισορροπημένη παραγωγή.

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

Όταν πρέπει να οινοποιήσεις ένα τόσο ευαίσθητο σταφύλι όπως το Sauvignon Blanc  πρέπει να χρησιμοποιήσεις οινοποιητικές μεθόδους οι οποίες εξασφαλίζουν την λιγότερη δυνατή οξείδωση. Η αποφυγή της οξείδωσης είναι απαραίτητη ώστε να προφυλαχτούν οι πρόδρομες ενώσεις οι οποίες κατά την ζύμωση θα μας δώσουν της θειόλες , τις έντονα αρωματικές ενώσεις οι οποίες είναι υπεύθυνες για το χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ της ποικιλίας. Υπό αυτό το πρίσμα το σταφύλι μας αφού έρθει στο οινοποιείο , ελάχιστο χρόνο μετά τον τρύγο και προστατευμένο με κατάλληλα αντιοξειδωτικά, πιέζεται ελαφρά σε χαμηλές θερμοκρασίες   ώστε να πάρουμε το πολύτιμο γλεύκος. Ακολουθεί 24h στατική απολάσπωση  .Η ζύμωση πραγματοποιείται με την βοήθεια δύο διαφορετικών ειδών  ζυμομηκήτων  με σκοπό να πάρουμε τα απαραίτητα και χαρακτηριστικά δευτερογενή αρώματα του Sauvignon Blanc.  Η εμφιάλωση πραγματοποιείται τμηματικά όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε ο καταναλωτής να απολαύσει ένα χαρακτηριστικό Sauvignon Blanc με έντονα αρώματα τροπικών φρούτων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα

Κύρια αρώματα

Previous
Next