Chardonnay

 

 
 Ποικιλία

Chardonnay 100%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

 Ποικιλία

Chardonnay

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

Το CHARDONNAY Κτήμα Κωνσταντινόπουλου είναι ένας ιδιαίτερος μονοποικιλιακός οίνος. Η διαφορετικότητα του έγκειται στην θέση του αμπελώνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στις πλαγιές  του τεχνητού φράγματος  Πηνειού. Το αμπελοτόπι έκτασης 2,5 ha, είναι προσαρμοσμένο στο μικροκλίμα που δημιουργεί η λίμνη, η ατμοσφαιρική υγρασία τις πρωινές ώρες και οι χαμηλότερες συγκριτικά μέγιστες θερμοκρασίες, το προστατεύουν από το θερμικό στρες. Η  χαμηλή  γονιμότητα εξαιτίας του αμμώδους εδάφους έχει διαμορφώσει  έναν ισορροπημένο αμπελώνα, ο οποίος μας δίνει αυτό το  εξαιρετικό αποτέλεσμα

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

Ο  σεβασμός  στην πρώτη ύλη τόσο κατά τον τρύγο και την μεταφορά, όσο και κατά την διαδικασία απολογισμού και έκθλιψης, αποτελεί κύριο μέλημα μας ώστε  κρατήσουμε αναλλοίωτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής κοινοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές  υπό χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης και κατόπιν δέχεται παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που ισορροπεί ανάμεσα στο χαρακτήρα του φρέσκου και του ώριμου . Ένα μικρό μέρος της παραγωγής ζυμώνεται απευθείας σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, στα οποία μένει μέχρι να εμφιαλωθεί. Το CHARDONNAY  αυτής της διαδικασίας έχει ένα έντονα χρυσάφι χρώμα, πιο γεμάτο σώμα και πλούσια αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Previous
Next