Μελωδός

 
 Ποικιλία

Cabernet 70%  Αγιοργίτικο 30%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

 Ποικιλία

Cabernet 70%  Αγιοργίτικο 30%

Περιοχή προέλευσης

Ηλεία – Πελοπόννησος

Alc. vol

13.7%

Έδαφος

Αμμοπυλώδες 

Γευστικά χαρακτηριστικά

         Ταίριασμα με φαγητό

Διεθνής διαγωνισμός οίνου Θεσσαλονίκης 

ΧΡΥΣΟ

2021

Τα μεγάλα κρασιά γεννιούνται στον αμπελώνα

          Ο μελωδός είναι το πρώτο κρασί το οποίο εμφιαλώθηκε από το οινοποιείο μας  .Το αμπέλι  είναι και αυτό το πρώτο το οποίο φυτεύσαμε οταν ξεκινήσαμε την προσπαθειά μας  ,  έκτασης 1.5 εκταρίων  . Ο συγκεκριμένος αμπελώνας βρίσκεται 400 m από την θάλασσα έχει επιλεγεί εξαιτίας του ιδιαίτερου μικροκλίματος του. Η θαλάσσια αύρα  του Ιονίου χαμηλώνει κατά πολύ τις μέγιστες θερμοκρασίες τον Αύγουστο τον μήνα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, εξαιτίας αυτού παρατείνεται η παραμονή των σταφυλιών στο πρέμνο  με σκοπό την παραγωγή πιο “γεμάτων” και με χρωματική ένταση  κρασιών. Το έδαφος Είναι αμμοπηλώδες σε αμμώδες υπέδαφος ,  μέτρια γόνιμο και με δυνατότητα  συγκρατήσεις της απαραίτητης υγρασίας. Η διαμόρφωση των πρέμνων γίνεται σε διαμόρφωση U (lyre system) με δυο φιλικά τοιχώματα .Αυτή η διαμόρφωση προσφέρει καλύτερο αερισμό με τα σταφύλια να έχουν επαρκή έκθεση στον αέρα αλλά ταυτόχρονα έχουν και την απαραίτητη σκίαση όταν έχουμε έντονες θερμοκρασίες  .Παρόλο το υψηλότερο κόστος εγκατάστασης και καλλιέργειας το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας !

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΩΔΟΣ

Και ολοκληρώνονται στο οινοποιείο

 Ο αμπελώνας βρίσκεται εντός του χώρου του οινοποιείου επομένως  τα σταφύλια από τον τρύγο χωρίς να καταπονηθούν επεξεργάζονται άμεσα . Χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα δυο μεθόδους οινοποίησης . Ένα  μέρος της παραγωγής ζυμώνεται  σε ανοιχτούς κάδους σε υψηλή σχετικά θερμοκρασία και με την παρουσία άφθονου οξυγόνου ενώ το υπόλοιπο σε ψυχόμενες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία αφού έχει προηγηθεί κρυοεκχύληση τεσσάρων ημερών. Με το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί περνάει σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει για τουλάχιστον δεκαέξι μήνες πριν ομογενοποιηθεί και εμφιαλωθεί.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Γευστικό προφίλ

Αρωματική ένταση
Οξύτητα
Σώμα
Previous
Next